STUDIEADVIES OP MAAT
van studiekeuze tot eerste job

Student

Studeren

Studiemethode

Een foutieve studiemethode ligt vaak aan de basis van slechte resultaten. Onzeker of je methode wel degelijk werkt? Bij ons kan je terecht met vragen over studeren en werken we samen met jou aan een integrale studiebegeleiding.

Vakspecifieke bijles 

Zowel voor studenten aan de universiteit als aan de hogeschool bieden wij hulp met de inhoud van je vakken. Onze experts doorlopen de leerstof en werken met aanvullend leermateriaal waar nodig. Bijlessen kan je natuurlijk combineren met het volgen van studiecoaching, zodat je niet enkel je lessen begrijpt, maar ze ook nog eens vlot en correct kan verwerken voor de examens.

Blok- en examenbegeleiding     

Cogixo helpt je met de planning en voorbereiding van je examens. Tijdens je examenperiode zelf staan wij klaar om noodgevallen op te vangen. Ook tijdens de herexamens helpen we je verder met zowel inhoudelijke als algemene studiebegeleiding.

Stress en faalangst

Heel wat studenten ervaren stress en angst, zeker tijdens de examenperiodes. Cogixo helpt je deze te overwinnen door stap voor stap deze negatieve gevoelens af te bouwen. Dankzij onze persoonlijke studiebegeleiding gebeurt dit op jouw tempo. Zo vermijden we extra druk op jouw schouders. We helpen je ook met het verwerken van slechte resultaten. Verder werken we aan een goede methode om jezelf te evalueren en zo beter te motiveren.

Studeren in het buitenland

Je wilt graag meedoen aan het Erasmus programma, alleen heb je geen idee hoe je dat gaat aanpakken. We bekijken met jou de mogelijkheden en stellen een concreet plan op zodat je buitenlandse ervaring vlot zal verlopen.

Thesisbegeleiding

Van probleemstelling tot conclusie, of enkel voor een bepaald deel van je thesis hulp nodig? We bekijken met jou waar je advies nodig hebt en hoe we de begeleiding opbouwen.

Speciale statuten als student

Werkstudent, topsport, medische of andere statuten, Cogixo legt je uit wat het statuut precies inhoudt, welke je rechten en plichten zijn en wat de gevolgen zijn. Daarnaast assisteren we je in het vinden van een goede work-life balans en geven we suggesties om een goede planning op te stellen. De opties voor statuten verschillen vaak sterk per onderwijsinstelling. Wij overlopen samen alle mogelijkheden en stippelen een gepersonaliseerd plan uit binnen de beschikbare opties.

Afstuderen: verder doen of werken

Je wilt graag verder studeren, maar weet niet goed wat? Samen bekijken we de mogelijkheden en halen er de beste keuze voor jou uit. Klaar om te werken? Cogixo helpt je met het opstellen van je CV en motivatiebrief en bereidt je voor op sollicitatiegesprekken. We overlopen mogelijke procedures en laten je kennismaken met tal van testen en soorten gesprekken waaraan een sollicitant zich mag verwachten.