STUDIEADVIES OP MAAT
van studiekeuze tot eerste job

Leerling

Studeren

Studiemethode

Het gebeurt dat je de inhoud van je vakken  wel snapt, maar het studeren niet vlot. Cogixo gaat samen met jou op zoek naar de onderliggende oorzaak van die moeilijkheden. Dankzij onze persoonlijke aanpak kunnen we een efficiënte en effectieve leerlingenbegeleiding aanbieden, zonder gebruik te maken van kant-en-klare oplossingen.

Leeromgeving

Een afleidende omgeving is vaak een van de oorzaken van concentratieproblemen. Wij helpen jou met de optimalisatie van je studeerruimte en geven tips hoe je best omgaat met bijvoorbeeld smartphone, laptop en sociale media.

Blok- en examenbegeleiding          

Zowel voor als tijdens je examenperiode staan wij voor je klaar. Planning, bijles, oefenen… je kan met al je vragen bij ons terecht. Heb je binnenkort examens, maar weet je niet hoe je grote hoeveelheden leerstof moet aanpakken? Ook hier helpen wij je graag mee.

Stress en faalangst

Heel wat leerlingen kampen met intense stress en angst, zeker tijdens de examenperiodes. Cogixo helpt je deze te overwinnen door stap voor stap je stress, paniek en angst af te bouwen. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat dit op jouw tempo gebeurt. Zonder je te pushen. Ook leren we je omgaan met het verwerken van slechte resultaten. We samen met jou om jezelf correct te evalueren en je zo beter te motiveren.

Taken en eindwerken

Huiswerkbegeleiding

Huiswerk is niet voor iedereen evident. Een degelijke voorbereiding is nochtans een belangrijke stap. Ze draagt namelijk bij tot het beter verwerken van nieuwe kennis tijdens de les. Voor dit type leerlingenbegeleiding werken we samen met experts. Zij begeleiden je tijdens het maken van je huiswerk en bouwen zo jouw vaardigheden op om zelfstandig aan de slag te gaan.

Presentaties & voordrachten      

Wij leren je hoe je visueel aantrekkelijke en interessante presentaties maakt. We geven je persoonlijke tips hoe je een voordracht geeft die de aandacht weet te behouden. Samen met jou bouwen we jouw schriftelijk en verbaal vermogen op.

GIP & eindwerken        

Het laatste jaar is niet alleen het belangrijkste, maar vaak ook het moeilijkste. De grote opdrachten die je moet maken zijn vaak een uitdaging die veel vraagtekens met zich meebrengen. Van begin tot eind leren we jou hoe je dit succesvol opstelt.

Voorbereiding hoger onderwijs

Bijna afgestudeerd, maar moeite met kiezen of schrik voor wat komen zal? Dankzij op maat gemaakt advies stomen wij je klaar voor het studentenleven. We overlopen ook jouw studiekeuzes en proberen tot de voor jou beste optie te komen. Meer info vind je hier.