Bloktips en feestdagen

Het maakt niet uit of je nu een eerstejaarsstudent of laatstejaarsstudent bent: de blok combineren met feestdagen is altijd een hele opgave.  Cogixo geeft je enkele bloktips om feest, examens en ontspanning succesvol te combineren.

Het kan zijn dat je te veel examens hebt om ten volle te genieten van de feestdagen. Jammer maar helaas. Maak de harde keuze. Het obligate familiediner missen of inkorten is soms noodzakelijk als je erg veel moet studeren. En je oma kan je altijd later nog eens bezoeken! Je mag de schuld trouwens helemaal op Cogixo en hun bloktips afschuiven. Geen probleem.

Wil je absoluut Kerst én Nieuwjaar vieren? Zorg dan voor een strikte planning, die je nauwgezet opvolgt. Elke vertraging vormt namelijk een ‘gevaar’ voor je feestdagen. Wou je net koffie gaan drinken met je studiegenoten? Wel…we zeiden het al…harde keuzes. Het leven van een student is hard. We weten het.

Moet je helpen bij de organisatie van de familiefeesten? Vraag toch een beetje respijt aan je ouders en sluit een compromis: ofwel help je mee met kerst, ofwel met nieuwjaar. Je familie gaat je heus wel begrijpen! Zij willen tenslotte ook wel dat je slaagt…

Ga je graag uit op oudejaarsavond, zit je al eens met een kater de dag nadien. Soms heb je er, zeker als je nog eens naar bezoek moet bij familie, zelfs op 2 januari nog last van. Ook hier speelt een zorgvuldig opgestelde planning een heel grote rol. Als je weet dat uitgaan een zware tol zal eisen en je achterloopt op je planning, dien je misschien je feestavond wat in te korten. Geen schande: je bent echt niet de enige student die zo’n beslissing zal maken.

Alsof het niet erg genoeg is dat je in beperkte mate kan genieten van al dat gefeest, mis je ook nog eens een pak vrije tijd. Alleen hoeft dat niet per definitie zo te zijn! Je kan in je planning enkele ontspanningsmomenten inplannen volgens je examenrooster. Zo kan je bv. enkele vakken gedeeltelijk op voorhand leren zodat je wat extra uurtjes hebt om even uit te blazen! Je pauzes lenen zich er uiteraard ook toe om even op adem te komen. Niet al onze bloktips zijn zo slecht hé?

Misschien wel één van de belangrijkste bloktips die we je geven: vroeg gedaan met de examens = good for you, maar begin dan zeker op tijd te studeren aangezien er tijdens de examens zelf minder tijd overschiet. Blijf overigens sympathiek en wrijf die vroege datum van dat laatste examen er bij je medestudenten maar niet al te veel in. 😉

Zelf ook leuke tips? Deel ze gerust! En zoals gewoonlijk kan je altijd bij ons terecht voor vragen en het oplossen van persoonlijke struikelblokken. Succes!